0770277369
Coș cumpărături
Coș cumpărături
Filtre produse
Bandă kinesiologică Cure Tape Gentle 5cmx5m, rezistentă la apă
 
 
 
 
 
Preț cu TVA: 69.22 51.92 lei/buc.
Economisiți: 17.30 lei (-25%)
Indisponibil

Contactează-ne

Banda kinesiologică Cure Tape este acreditată ca și dispozitiv medical pentru spaţiul UE și unica din lume certificată TUV.

 

La momentul actual, datorita raportului calitate-preţ este cea mai bine vândută bandă kinesiologică din Europa.

 

Banda kinesiologică Cure Tape este acreditată ca și dispozitiv medical pentru spaţiul UE și unica din lume certificată TUV.

La momentul actual, datorita raportului calitate-preţ este cea mai bine vândută bandă kinesiologică din Europa.

 

Specificaţii Produs – Cure Tape®

  1. Caracteristici
  2. Efecte
  3. Observaţii generale cu privire la modul de utilizare
  4. Contraindicaţii
  5. Condiții de păstrare

 

1. CARACTERISTICI

Banda kinesiologică Cure Tape este acreditată ca și dispozitiv medical pentru spaţiul UE și unica din lume certificată TUV.

La momentul actual, datorita raportului calitate-preţ este cea mai bine vânduta bandă kinesiologică din Europa.

Banda Cure Tape este utilizată în aplicarea metodei medicale de bandajare neuromusculare (Medical Taping Concept) și reprezintă o bandă elastică din bumbac, prevăzută cu un strat adeziv hipoalergic.

Elasticitatea benzii este similară cu cea a pielii umane (130%-140%). Având o căptușeală sub formă de valuri, din adeziv acrilic, hipoalergic, banda reduce riscul aparitiei iritațiilor și permite pielii să respire.

Stratul adeziv este încălzit la temperatura corpului și se va lipi mai sigur pe măsură ce temperatura benzii ajunge la temperatura corpului. Banda este întotdeauna frecată ușor după aplicare, astfel încât să ajungă rapid la temperatura corpului. După ce banda a fost frecată în locul respectiv, nu mai poate fi reaplicată; banda se lipește numai o singură dată.

Banda este rezistentă la apă: poate fi purtată în timpul dușului sau înotului. După contactul cu apa, banda se tamponează ușor cu un prosop și se lasă să se usuce.

La persoanele cu pielea sensibilă, banda se îndepartează cu grija, cu apă calduță sau ulei, pentru a evita iritatiile.

 

CureTape® Gentle sunt benzi kinesiologice delicate, dedicate persoanelor cu piele sensibilă, vârstnicilor și copiilor. Sunt de asemenea potrivite pentru aplicarea pe zonele sensibile ale corpului, ca de exemplu zona feței sau pe straturile subțiri de piele. Toate produsele din gama CureTape® sunt hipoalergenice. În cazurile rare în care cineva cu o piele extrem de sensibilă are o reacție alergică, în acest caz ar trebui utilizat un alt tip de bandă. Dacă banda nu trebuie păstrată mai mult de o zi atunci se poate utiliza banda kinesiologică CureTape® Gentle. Un alt avantaj al acestei benzi este că se poate îndepărta ușor.

 

CureTape® Gentle este banda perfectă pentru:

aplicarea pe pielea sensibilă, deseori în cazul copiilor și a persoanelor vârstnice.

aplicarea pe straturile subțiri ale pielii.

aplicarea pe pielea persoanelor care suferă de diabet.

aplicarea în cazul persoanelor care suferă de o circulație limfatică defectoasă.

aplicarea în cazul tratării cicatricilor.

aplicarea în cazul nevoii de recuperare post-operatorie.

Cum funcționează?

După aplicare banda elastică crează un efect de lifting asupra pielii. Acest efect are o influență majoră asupra circulației limfatice și sanguine, asigurând îndepărtarea deșeurilor.

 

2. EFECTE

Banda kinesiologică are efect asupra mai multor zone ale pielii:

Este îmbunătățită înlăturarea umezelii. Drenajul limfatic elimină edeme, pungi sub ochi sau lichid post-operator.

Procesul de regenerare al țesutului conjunctiv este stimulat.

Banda asigură stimularea colagenului și a țesutului conjunctiv, care răspund prin regenerare, care în timp duce la crearea unui țesut conjunctiv mai ferm iar aspectul general al pielii devine vizibil mai îmbunătățit.

Linile fine dispar iar ridurile accentuate devin mai puțin vizibile.

Tonusul muscular poate fi activat sau dezactivat cu ajutorul benzii kinesiologice.

 

3. OBSERVAŢII GENERALE CU PRIVIRE LA MODUL DE UTILIZARE

Există câteva aspecte care trebuie menţionate și care se aplică în general, indiferent de tehnica utilizată.

Nu recomandăm autoaplicarea benzii kinesiologice Cure Tape de către pacient, ci doar de către specialiștii (fizioterapeuți, kinetotereapeuți, medici) instrutiți pentru aceasta metoda de tratament – Bandajarea Neuromusculară (Medical / Kinesio Taping).

• Pielea trebuie să fie curată, uscată și neuleioasă.

• Bandajarea zonelor acoperite cu păr nu va constitui o problemă, atât timp cât banda se lipește de piele. Dacă zona cu păr este prea deasă, acesta trebuie ras.

• Cea mai ușoară modalitate de a elimina banda de pe hârtia suport este să ţineţi bucata de bandă cu partea din bumbac îndreptată spre dumneavoastră și să dezlipiţi banda dintr-un colţ cu vârful degetului.

• Baza și capetele benzii CureTape trebuie aplicate întotdeauna neîntinse.

• Baza și curelele de fixare ale benzii trebuie să fie tăiate de așa manieră încât colţurile să fie rotunjite: banda își menţine poziţia mai bine și rămâne fixată mai mult timp.

• Evitaţi producerea de cute pe bandă sau pe pielea de sub bandă; iritaţiile pielii sunt mai comune în zonele cutate.

• După ce banda este aplicată, frecaţi-o ușor pentru a o încălzi, pentru ca astfel să se lipească în mod corespunzător.

• Banda se va lipi mai bine atunci când materialul se încălzește puţin, așa că vă rugăm să acţionaţi cu prudenţă atunci când utilizaţi căldura pe porţiunile de piele acoperite cu bandă.

• Uneori, pentru o scurtă perioadă de timp (10 - 20 de minute) se poate produce o senzaţie de mâncărime sub bandă. Aceasta nu este o problemă; cu toate acestea, dacă iritaţia durează mai mult de jumătate de oră, banda trebuie îndepărtată.

• Banda trebuie eliminată cu grijă. Este de preferat să umeziţi bine banda cu apa sau ulei, să întindeţi pielea și să dezlipiţi banda de pe piele de sus în jos.

• Pielea poate deveni extrem de dureroasă dacă banda nu este îndepărtată cu grijă!

• Banda poate fi utilizată numai pe lungime. Dacă sunt necesare benzi mai mici (de exemplu, pentru copii), lăţimea benzii trebuie tăiată pentru a-i ajusta dimensiunea.

Este recomandată utilizarea benzii între 6 și 10 ore pe zi pentru primele 3-4 săptămâni. Cel mai recomandat este să fie utilizată noaptea. După această perioadă intervine procesul de întreținere în care se recomandă purtarea benzii 1-2 ori pe săptămână. Această metodă poate fi cuplată cu masaj al țesutului conjunctiv, gimnastică facială sau masaj facial.

Atenționări speciale pentru utilizarea benzilor kinesiologice pe față:

Vă recomandăm ca înainte de utilizare să citiți instrucțiunile, să aplicați crema dvs. obișnuită de față înainte de aplicare (de zi sau de noapte) înainte de aplicarea benzii. Așadar vă asigurați că banda se va putea îndepărta și mai ușor.

 

4.CONTRAINDICAŢII

Până acum nu s-au descoperit foarte multe contraindicaţii pentru Cure Tape, utilizată în bandajarea neuromusculară.

contraindicaţie absolută este aceea de a aplica conceptul medical de bandajare în mod nesăbuit, fără o bază teoretică și practică.

Contraindicaţiile sunt următoarele:

• Tromboză

Bandajarea accelerează circulaţia; aplicarea benzii pe zona afectată de tromboză poate provoca dislocarea trombusurilor;

• Pete pe piele

Banda nu este sterilă și nu se recomandă bandajarea unei pete a pielii. În cazul în care CureTape este aplicată în jurul petei sau rănii, stimularea circulaţiei va accelera refacerea pielii.

• Traumatisme severe

Terapia cu CureTape nu trebuie aplicată în vederea diagnosticării suplimentare.

• Edem generalizat

În cazul edemului generalizat sever cauzat de o afecţiune cardiacă sau renală, circulaţia nu poate fi accelerată suplimentar.

• Carcinom

Prezenţa carcinomului sau metastazelor în zona afectată poate fi un motiv pentru a acţiona cu prudenţă, tot ca urmare a efectului stimulativ al benzii asupra circulaţiei.

• Sarcină

Incă nu se cunoaște dacă aceasta poate afecta sarcina, dar banda nu se aplica in zona uterului sau a fatului.

• Răspuns imun

Dacă banda cauzează iritaţii sau o senzaţie de neplăcere, diagnosticul și tehnica aplicată trebuie revizuite și ajustate, dacă este cazul. Dacă astfel nu se produce nicio îmbunătăţire, terapia cu CureTape trebuie întreruptă.

• Lipsa rezultatelor

Dacă nu se observă rezultate după una sau două ședinţe, diagnosticul și tehnica aplicată trebuie revizuite și ajustate.

• Anomalii ale pielii / răni sau iritații

CureTape trebuie îndepărtată cu extremă prudenţă, în special dacă pielea este foarte subţire!

Nu aplicați banda pe pielea cu răni sau iritații!

• Diabet

Teoretic, diabetul nu este o contraindicaţie relativă sau absolută; cu toate acestea, în practică s-a observat că terapia cu benzi produce o modificare considerabilă a necesarului de insulină, în special în cazul în care CureTape este aplicată pe zonele corpului în care pacientul își injectează, de obicei, insulina. Recomandam ca practicienii să rămână vigilenţi.

 

5. CONDIȚII DE PĂSTRARE

Păstrați banda Cure Tape la temperatura camerei, ferită de surse de căldură sau umezeală.

Verificați termentul de valabilitate de pe cutia benzii Cure Tape.

Nu recomandăm autoaplicarea benzii kinesiologice Cure Tape de către pacient, ci doar de către specialiștii (fizioterapeuți, kinetotereapeuți, medici) instrutiți pentru aceasta metoda de tratament – Bandajarea Neuromusculară (Medical / Kinesio Taping).

Vă putem recomanda specialisti din zona/orasul Dvs.

 

Sunteți specialist în domeniul recuperării medicale și doriți să învățați aceasta metodă?

Aflați mai multe despre Medical Taping și aplicați la curs aici.

 

 

Ați absolvit cursul Medical Taping și doriți să aflați mai multe despre aplicarea benzilor kinesiologice în afecțiunile ortopedice? 

Aflați mai multe despre Medical Taping Advanced Traumatologie și Ortopedie și înscrieți-vă la curs aici.

 

Recenzia ta

Cele mai vizitate produse